Vendex Food koopt Belgische keten

Vendex Food Groep gaat in België de supermarktonderneming Echo overnemen. De overname is vandaag bekend gemaakt. Vendex Food vergroot hiermee zijn omzet in België met 164 miljoen tot 750 miljoen gulden. Echo telt 300 werknemers en heeft in de regio Luik 20 eigen supermarkten onder de naam Central Cash, 19 franchisevestigingen onder de naam Super Echo en levert als groothandel aan nog eens 300 zelfstandige winkeliers.

Vorig jaar nam Vendex Food in België het regionale familiebedrijf Battard (met 80 winkels) over. Vendex is in België bovendien actief met de 55 filialen tellende discountwinkels Eda (niet te verwarren met het Nederlandse Edah, eveneens eigendom van Vendex Food). De Eda-formule lijkt meer op de formule van de Nederlandse Vendex Food-dochter Basismarkt.

Echo telt in de regio Luik 20 eigen supermarkten onder de naam Central Cash, heeft negentien franchisevestigingen onder de naam Super Echo en levert verder nog aan 300 zelfstandige winkeliers.

Vendex Food Groep is een onderdeel van Vendex International en behaalde in het afgelopen boekjaar 1994/1995 een omzet op basis van consumentprijzen van 5 miljard gulden als eigenaar van de supermarktketens Basismarkt, Dagmarkt, Edah, Konmar, Battard (België) en Eda (België en Frankrijk) en de dierenspeciaalzaken van Pet's Place. Het totaal aantal vestigingen (inclusief die van Echo) bedraagt ruim 800.