NKF: verdere groei winst in verschiet

Kabelfabrikant NKF Holding uit Delft heeft in de eerste acht maanden van 1995, vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar, een 16 procent hogere netto winst geboekt van 21,1 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat nam met 9 procent toe tot 30,6 miljoen gulden. De omzet in genoemde periode bedroeg 503,5 miljoen gulden, vier procent meer dan over de eerste acht maanden van het voorgaande jaar.

NKF, dat voor 51 procent eigendom is van de Finse Nokia-groep, dankt deze verbetering van zijn resultaten aan een betere benutting van de capaciteit en aan een hogere produktie, die mogelijk werd na een reorganisatie.

De Delftse onderneming verwacht voor geheel 1995 een hogere netto winst dan in 1994. De orderportefeuille is goed gevuld, niet in de laatste plaats dankzij een omvangrijke opdracht in Indonesië ter waarde van 150 miljoen gulden.