Hiddink haalt Seedorf terug in Oranje-selectie

ZEIST, 6 OKT. Clarence Seedorf van Sampdoria en Glenn Helder van Arsenal zijn teruggekeerd in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Guus Hiddink heeft hen gisteren opgenomen in de groep voor het EK-kwalificatieduel met Malta, dat woensdag 11 oktober in La Valetta wordt gespeeld. In vergelijking met de interland tegen Wit-Rusland ontbreken Aron Winter (schorsing), René Eijkelkamp en Dennis Bergkamp. De vedette van Arsenal meldde zich af met een enkelblessure.

Hiddink heeft zijn selectie, met acht spelers van landskampioen Ajax, een dag eerder dan gepland bij elkaar geroepen. In plaats van zondag begint de voorbereiding nu morgen met de traditionele oefenwedstrijd in Amsterdam tegen het olympisch team.

De selectie ziet er als volgt uit: Frank de Boer, Ronald de Boer, Danny Blind, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Marc Overmars, Michael Reiziger en Edwin van der Sar (allen Ajax), Glenn Helder (Arsenal), Richard Witschge (Bordeaux), Ed de Goey en Orlando Trustfull (Feyenoord), Arthur Numan (PSV), Johan de Kock (Roda JC), Clarence Seedorf (Sampdoria) en Youri Mulder (Schalke 04).

George Boateng is de enige nieuweling die bondscoach Hans Dorjee heeft opgeroepen voor het olympische elftal. De verdediger van Feyenoord vervangt de geblesseerde André Ooijer van Roda JC. Jong Oranje speelt dinsdag 10 oktober in Valetta tegen Jong Malta. In vergelijking met het duel met Wit-Rusland is Tarik Oulida van Sevilla afgevallen. Zijn plaats wordt ingenomen door Rik Platvoet van FC Twente.

De selectie ziet er als volgt uit: Martijn Reuser en Nordin Wooter (Ajax), George Boateng, Bernard Schuiteman en Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Fernando Ricksen (Fortuna Sittard), Bas Roorda (FC Groningen), Robert Fuchs (De Graafschap), Dick van Burik (NAC), Peter Hoekstra (PSV), Arnold Bruggink, Rik Platvoet en Sander Westerveld (FC Twente), Ferdi Vierklau (FC Utrecht), Roy Makaay en Louis Laros (Vitesse). (ANP)