Feyenoord - Groningen 3-1

Feyenoord speelde gisteravond in De Kuip de frustraties van de met 3-0 verloren wedstrijd tegen PSV van zich af. De bekerwinnaar - met de herstelde rechtsback Zwijnenberg en spits Obiku als vervanger van de grieperige Blinker in de basisopstelling - begon frank en vrij aan het duel met FC Groningen. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Tomec Iwan profiteerde van het slechte uitverdedigen van directe tegenstander Gall en maakte zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van Feyenoord.

In de tweede helft domineerden de Rotterdammers. Met een verwoestend schot verdubbelde Obiku vijf minuten na rust de score. Doelman Lodewijks van Groningen voorkwam in die fase dat Feyenoord verder afstand nam, maar was in de 69ste minuut kansloos toen de vrijstaande Larsson op aangeven van Trustfull met rechts uithaalde en de Zweedse spits de derde Rotterdamse treffer aantekende. Even leek Groningen terug in de wedstrijd te komen toen Gorré in de 74ste minuut met een bekeken boogbal de uitkomende doelman en oud-collega De Goey verschalkte: 3-1.

Vijf minuten later besliste scheidsrechter Van Dijk de wedstrijd door Feyenoord volkomen onterecht een strafschop toe te kennen. Larsson verloor een duel om de bal van Groninger Gall en ging theatraal naar de grond. Na missers tegen Vitesse en Volendam schoot Ronald Koeman ditmaal wel raak vanaf elf meter.