Bushokjes gesloopt om reclameposter Tatjana

ROTTERDAM, 6 OKT. Reclameposters met daarop een uitdagend geklede actrice en zangeres Tatjana Simic hebben een stormloop op bushokjes ontketend. De afgelopen week werden ruim vierhonderd wachthokjes vernield om een poster van de artieste te bemachtigen, ondanks de inzet van speciale 'diefstal-preventieteams'.

De reclamecampagne van 'The Box', een keten van modewinkels, heeft ertoe geleid dat in sommige steden een kwart van de bushokjes is leeggehaald. In Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Breda, Tilburg, Haarlem, Gouda en Arnhem waren de posters binnen enkele dagen verdwenen. Ook werd een stapels posters uit de auto van een vertegenwoordiger van 'The Box' gestolen.

Het is niet de eerste keer dat reclameposters massaal worden gestolen. De filmster Pamela Anderson, die voor een ander kledingbedrijf op de foto ging, zorgde eerder voor een loop op bushokjes. Dat was aanleiding voor de 'Box' om nu een speciaal 'diefstal-preventieteam' op te richten. Het bedrijf rekruteerde een paar fans die in ruil voor een poster van hun idool wel langs de bushaltes willen gaan. De teams zijn voor het eerst, bij wijze van proef, ingezet in Amersfoort. Het resultaat is “bevredigend”. Uit de 93 Amersfoortse bushokjes waar een poster hing, is 'slechts' één poster gestolen. “Maar in de andere steden heeft het blijkbaar niet mogen helpen”, zegt een woordvoerder van 'The Box'. De reclamecampagne van de winkelketen met Tatjana als blikvanger gaat overigens door. “Zowel Tatjana als wijzelf zijn razend enthousiast. We denken er zelfs over om met een hele Tatjana-kledinglijn te komen.”