Air France wil goedkoper vliegen

PARIJS, 6 OKT. De Franse luchtvaartmaatschappij Air France wil vanaf volgend jaar klanten lokken met goedkope Europese vluchten “zonder franje”. De plannen passen in de voorgenomen bundeling van haar binnenlandse dochter Air Inter met de eigen Europese activiteit in een nieuwe onderneming, Air Inter Europe. Air Inter dreigt dit jaar diep in de rode cijfers te belanden. Topman Christian Blanc van Air France sprak gisteren over een verlies van 300 tot 500 miljoen frank (96 tot 161 miljoen gulden), terwijl de maatschappij over 1994 nog 20 miljoen frank winst maakte. Om te voorkomen dat het verlies verdubbelt, gaat Air Inter op in de nieuwe onderneming. Deze plannen dateren al van vorig jaar. De Franse maatschappij is min of meer tot de bundeling gedwongen door de Europese Commissie, in ruil voor toestemming voor twintig miljard frank (6,5 miljard gulden) overheidssteun. (ANP)