Ahold met Allkauf in Pools beursfonds

Ahold/Allkauf, de joint-venture tussen de Nederlandse en Duitse detailhandelsconcerns, heeft een belang van 51 procent verworven in de Poolse, aan de effectenbeurs van Warschau beursgenoteerde onderneming Mitex Trade. Mitex exploiteert vijf grote en twee kleine supermarkten in het midden en zuiden van Polen.

De overnamesom wordt later bekend gemaakt. “Het betreft slechts zeven winkels. In redelijkheid valt dus te zeggen dat het niet om een erg hoog bedrag gaat”, aldus een woordvoerder tegenover het ANP.

Ahold/Allkauf nam in het voorjaar al de negen zelfbedieningszaken over van Mawax-Pomar, gevestigd in het zuidoosten van het land (Silezië). Direct over de grens van deze regio, in Tsjechië, exploiteert Ahold zonder partner Allkauf al de keten Mana. In Polen vinden verdere gesprekken plaats met lokale ondernemingen om te komen tot overname.