PSV boft met gelijkspel

Huub Stevens voelde zich na afloop de morele winnaar, ook al speelde Roda JC gisteravond voor de vijfde keer dit seizoen gelijk. Op Sportpark Kaalheide eindigde het competitieduel tegen PSV in 1-1. “Maar eindelijk stond er weer een team, eindelijk was er weer strijd en beleving”, verzuchtte de trainer-coach van de ploeg uit Kerkrade. De vice-landskampioen wacht na acht speelronden nog altijd op de eerste thuiszege. Alleen in en tegen Utrecht wist de ploeg te winnen, zij het met een magere 1-0.

Roda, spelend zonder de geschorste rechterspits Babangida, begon sterk en drukte de bezoekers uit Eindhoven in het defensief. Toch was de eerste grote kans voor PSV. Met een bekeken dieptepass lanceerde Ronaldo halverwege de eerste helft collega-spits Nilis. Het schot van de Belg eindigde op de vuisten van doelman Hesp.

Ook na rust was Roda de betere ploeg maar kreeg PSV opnieuw de eerste kans. Omringd door drie verdedigers soleerde Ronaldo in de richting van Hesp. Zijn uithaal miste evenwel richting. Het was een van de spaarzame hoogstandjes van de topscorer, die uitstekend afgestopt werd door mandekker De Kock.

In de 68ste minuut nam de thuisploeg een verdiende voorsprong. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van spits Roelofsen die niet aarzelde en van dichtbij raak schoot. Zestien minuten voor het einde kwam PSV alsnog langszij. Uit een voorzet van invaller Hoekstra bepaalde ex-Vitesse speler Cocu de eindstand op 1-1.