Holland International in Bontour

Reisorganisatie Holland International neemt het veel kleinere Bontour over. De overname is nog niet definitief rond, maar Holland International zegt te verwachten dat de twee touroperators spoedig tot overeenstemming zullen komen. De activiteiten van Bontour zullen worden geïntegreerd in die van Holland International en Arke. Dat ook Arke bij de transactie betrokken is, komt doordat beide bedrijven dezelfde Duitse moeder (TUI - de reisreus Touristik Union International), hebben. Bontour heeft 13 reisbureaus, een afdeling zakenreizen, een touroperator (Concorde) die reizen naar zonnige gebieden organiseert en een touroperator voor boottochten op Rijn en Moezel. Bontour heeft een omzet van 60 miljoen gulden. Er werken 63 mensen. De omzet van Holland International bedraagt 1,8 miljard gulden.