Go Ahead Eagles bestraft Valk

DEVENTER, 5 OKT. Go Ahead Eagles heeft speler Marcel Valk voor de duur van een maand teruggezet naar het tweede elftal. Valk werd afgelopen zaterdag in het duel tegen FC Utrecht binnen 40 minuten na twee gele kaarten van het veld gestuurd. De tweede kaart werd hem getoond nadat hij scheidsrechter Van Egmond had beledigd. Voorzitter Horneman van Go Ahead reageerde furieus op Valks gedrag. “Vorig jaar werd hij tegen RKC ook al uit het veld gestuurd wegens schelden. Blijkbaar heeft hij daar niets van geleerd. We moeten nu wel actie ondernemen.” Valk vindt de straf overdreven. “Ik heb de afgelopen vier seizoenen drie rode kaarten gehad. Wat betreft gele kaarten zit ik wel wat te hoog, ja. Ik schat zo'n acht per jaar.” In de afgelopen zes seizoenen liep Valk daardoor in totaal 25 wedstrijden schorsing op.