Ballast Nedam in koopt grèsgroeve

De bouwonderneming Ballast Nedam heeft in het Belgische Yvoir de onderneming Société d'Exploitation des Carrières d'Yvoir, eigenaresse van een grèsgroeve, gekocht. Grès is een kalksteensoort van hoge kwaliteit in gebruik als grindvervangende grondstof bij betonproduktie, in de wegenbouw en als ballastbed bij de aanleg van spoorwegen. Het Belgische bedrijf produceert jaarlijks ongeveer 350.000 ton grès voor de Nederlandse en Belgische markt. Het bedrijf telt 15 werknemers en heeft een jaaromzet van ongeveer 125 miljoen frank. Met deze acquisitie heeft Ballast Nedam een vooraanstaande positie in de zand- en grindsector opgebouwd. Het bezit reeds de grindbedrijven Bichterweerd en Amay (25 procent deelnemening) en de onlangs gestarte zand- en grindexploitatie in Woerden.