Bij aanslag met autobom 2 gewonden

ZANDVOORT, 4 OKT. Een rechercheteam van de politie Kennemerland-Zuid onderzoekt of er rechtstreeks verband is tussen de aanslag met een autobom gisteren in Zandvoort en een schietpartij vijf jaar geleden. Beide keren raakte een nu 47-jarige vrouw gewond. De explosie gistermorgen heeft ook haar 21-jarige zoon ernstig verwond, onder meer aan zijn onderbenen. Beiden zijn opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Leiden.

Moeder en zoon wilden kort na negen uur met de auto vertrekken bij hun flat aan het Favaugeplein. Vrijwel direct na de start ontplofte er iets onder de auto. Recherche en het explosieven-opruimingscommando constateerden later een gat in het chassis met een diameter van dertig centimeter. Volgens een politiewoordvoerder zijn bij het technisch onderzoek “sporen van een explosief gevonden”. De ontploffing was zo krachtig dat ramen van flats op de eerste en tweede verdieping sneuvelden. “Mensen die daar toevallig in de buurt waren, hebben zeker risico gelopen”, meent de woordvoerder.

Niet bekend