Schönberg-archief wellicht naar Gemeentemuseum

DEN HAAG, 3 OKT. De zoon en dochter van de componist Arnold Schönberg hebben de afgelopen dagen met de muziekafdeling van het Haags Gemeentemuseum overlegd over de mogelijkheid het archief van hun vader in Den Haag onder te brengen.

Nuria Nono-Schönberg en Lawrence Schönberg zijn ontevreden over de manier waarop het archief nu is gehuisvest in the University of Southern California in Los Angeles, waar Schönberg in 1951 overleed.

Het Haags Gemeentemuseum zegt verheugd te zijn over dit contact met de familie Schönberg, die ook aanbiedingen heeft gekregen van andere musea in de Verenigde Staten en Europa. Het Haagse museum zegt op het ogenblik geen fondsen en ruimte te hebben voor het archief. De contacten van de familie Schönberg zijn echter niet afgebroken en het overleg daarover zal worden voortgezet.