Rompelberg fietst 210 km per uur

BONNEVILLE, 3 OKT. In zijn derde trainingsrit voor de aanval op het wereldsnelheidsrecord wielrennen op de zoutvlakte van Bonneville in de Amerikaanse staat Utah heeft Fred Rompelberg gisteren rijdend achter een auto een snelheid ontwikkeld van 210 kilometer per uur.

Na afloop van zijn oefendag toonde Rompelberg zich optimistisch over het slagen van zijn missie. “Deze gangmaker wijkt geen milimeter af van de rechte lijn, fantantisch.” De Maastrichtse beroepsrenner wil vandaag of morgen het wereldsnelheidsrecord van de Amerikaan John Howard aanvallen. Dit staat sinds 1985 op 245,077 km/u.

Rompelberg fietste gisteren tijdens de eerste oefeningen achter de racewagen van Jeff Strasburg, een bolide met een Chevrolet-motor van 1000 pk. De omstandigheden op de Bonneville Speedway waren ideaal. Zon, nauwelijks voelbare wind en 25 graden Celsius.