Resultaten AIR staan onder druk

A.I.R. Holdings (AIR), voorheen Automobiel Industrie Rotterdam, heeft over de eerste helft van dit jaar een netto winst geboekt van 1,1 miljoen gulden. Over dezelfde periode van 1994 bedroeg de netto winst 5,4 miljoen gulden. In het laatstgenoemde bedrag zat evenwel een bijzondere bate van 4,7 miljoen, voortgekomen uit de verkoop van een belang in de deelneming Athlon (leasing, schade en dealeractiviteiten). Inclusief deze bijzondere bate bedroeg de winst over de eerste helft van 1994 11,33 gulden per gewoon aandeel tegenover 2,46 gulden over dezelfde periode van dit jaar. Deze cijfers houden rekening met de splitsing van het aandeel van een naar vijf stuks eerder dit jaar.

Ondanks een stijging van de autoverkopen met 4 procent staat het resultaat van de (drie) dealerbedrijven onder druk. Als belangrijke reden hiervoor noemt AIR de verhuizing van het Rotterdamse dealerbedrijf naar een nieuwe locatie. De omzet van AIR verminderde over de eerste zes maanden met een miljoen tot 84,5 miljoen gulden. De directie wil zich niet uitlaten over de prestaties in de tweede helft van 1995.