Reichmann na drie jaar terug in Canary Wharf

LONDEN, 3 OKT. Het kantorencomplex Canary Wharf in de Londense Docklands wordt verkocht aan een groep beleggers uit Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Lloyds Bank, die optreedt namens elf banken die het vastgoedproject in de voormalige Docklands in 1992 overnamen, heeft dit meegedeeld.

In Londen circuleert een verkoopbedrag van 800 miljoen pond sterling (ruim 2 miljard gulden), maar Lloyds Bank wilde dat bedrag niet bevestigen. De banken zeggen het complex nu weer te kunnen verkopen omdat er een einde is gekomen aan de leegstand van de kantoren. Vorig jaar hadden de banken nog leningen van 770 miljoen pond (1,96 miljard gulden) te goed. Een van de kopers is de Canadese onroerend-goedmagnaat Paul Reichmann, wiens concern Olympia & York het kantorencomplex heeft gebouwd. Het concern ging ten onder door het instorten van de onroerend-goedprijzen waardoor Canary Wharf drie jaar geleden in handen van de banken kwam.

De kopers hebben zich verenigd in een consortium dat behalve Reichmann ook onder meer Larry Tisch, topman van de Amerikaanse tv-zender CBS, en de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal omvat. Laatstgenoemde heeft al eerder van zich doen spreken door grote belangen te nemen in onder andere het pretpark Eurodisney bij Parijs en de Amerikaanse Citibank. (AP, Reuter)