Posthuma terug in volleybalselectie

BUNNIK, 3 OKT. Volleybalcoach Joop Alberda heeft gisteren de selectie bekend gemaakt van het Nederlands mannenteam, dat van 17 november tot 3 december de World Cup in Japan speelt. Alberda heeft achttien namen opgegeven bij de internationale volleybalbond (FIVB). Twaalf spelers gaan mee naar Osaka. In dat toernooi zijn drie plaatsen te verdelen voor de Olympische Spelen in Atlanta.

Nieuw in de selectie is Jan Posthuma, die al drie keer afscheid nam van de nationale ploeg. Bondscoach Alberda haalde de 31-jarige routinier over zich weer beschikbaar te stellen. De voorlopige selectie bestaat uit: Blangé (Parma, Italië), Latuhihin (Brevok), Van der Meulen (Brescia, Italië), Van der Horst (Dachau, Duitsland), Denkers, Van de Goor, Broere, Schuil (allen Dynamo), Grabert, Rodenburg (ZVH), Held, Van de Goor (beiden Modena, Italië), Görtzen, Posthuma (beiden Montichiari, Italië), Van Es (Capelle), Nummerdor (Zwolle), Zoodsma (PAOK Saloniki, Griekenland), Zwerver (Treviso, Italië).