Peso en beurs Mexico dalen

MEXICO-STAD, 3 OKT. De koers van de Mexicaanse peso en de aandelenkoersen in Mexico-stad zijn vannacht scherp gedald. De peso bereikte met 6,5 peso voor een dollar zijn laagste niveau in zes maanden, terwijl de IPC-aandelenindex met 4 procent inzakte tot 2292 punten - het laagste niveau in drie maanden. Oorzaak van de koersval waren geruchten over het aftreden van de president Miguel Mancera van de centrale bank, en een op handen zijnde renteverhoging. De centrale bank reageerde ontkennend. Handelaren spraken over de slechtste dag sinds de koersval in de nasleep van de devaluatie van de peso in december vorig jaar. Een renteverhoging om de koers van de peso te beschermen, zou volgens handelaren de Mexicaanse economie, die sinds de peso-devaluatie in een diepe recessie verkeert, verder schaden. Mexico kwam eind vorig jaar in financiële problemen door een plotselinge uitstroom van kapitaal. Onder leiding van de VS werd door het Internationale Fonds, de VS en de overige landen van de G7 een noodplan van 50 miljard dollar opgesteld.