Frankrijk ontkent steun Spaanse GAL

PARIJS, 3 OKT. Frankrijk ontkent dat een Franse politie-eenheid met Spaanse financiële hulp in de jaren tachtig een bijdrage heeft geleverd aan de illegale operaties door een Spaanse paramilitaire eenheid tegen leden van de Baskische separatistische beweging ETA, zoals de Spaanse krant El Mundo gisteren schreef. Volgens een woordvoerder van het Franse ministerie van buitenlandse zaken werken Frankrijk en Spanje officieel en openlijk samen “bij het bestrijden van terrorisme”.

Hij ontkende steun te hebben verleend aan de illegale Spaanse doodseskaders GAL, die 27 ETA-aanhangers hebben vermoord. Joel Cathala, de Franse coördinator voor Frans-Spaanse politiesamenwerking noemde de publicatie van El Mundo gebaseerd op “leugens” en dreigde met een proces tegen de krant wegens laster. (Reuter)