'Als iemand in De Kuip hoort dan is hij het wel'

ROTTERDAM, 3 OKT. “De nieuwe trainer van Feyenoord moet iemand zijn die bij het volk aanspreekt”, vindt John de Wolf, tot vorig jaar aanvoerder van de Rotterdamse club en tegenwoordig uitkomend voor Wolverhampton Wanderers. De Wolf: “Dan kom je al snel bij Leo Beenhakker terecht. Maar het is onzin om te stellen dat er een trainer moet komen die vooral de discipline kan aantrekken. Dat moet je niet overdrijven. Onder Van Hanegem zou er geen discipline zijn geweest. Maar op die manier zijn er wel twee bekers en een titel behaald. Ik vind het sneu voor Van Hanegem. Als er iemand in de Kuip hoort is hij het wel. Het is makkelijk om nu bagger over hem heen te gooien. Ik heb in het begin ook weleens problemen met Van Hanegem gehad. Toen sprak hij drie dagen niet tegen me. Ik wist dan wel dat zijn deur altijd openstond. Oké, hij ging misschien zelf niet naar spelers toe, maar spelers konden toch ook naar hem gaan?”

Coen Moulijn, ex-ploeggenoot van Van Hanegem meent dat er nu een “harde trainer met uitstraling” moet komen. De oud-linksbuiten: “Maar de beste mensen zitten vast. Van Neumann zou ik geen tegenstander zijn. Ik ken die man ook niet, maar de verhalen over hem zijn goed. Ik ben wel verrast door deze ontwikkeling. De resultaten vielen natuurlijk tegen. Met alle respect voor Willem, ik vond hem de club niet genoeg vertegenwoordigen. Hij liet alles aan Geert Meijer over. Maar dat weet als je Van Hanegem binnenhaalt. Het is een jongen die zijn eigen gang gaat.”

Carlo de Swart, voorzitter van de Raad van Bestuur van hoofdsponsor Stad Rotterdam verzekeringen en ex-voorzitter van Feyenoord, laat zich niet over de opvolging van 'De Kromme' uit: “In ons shirtsponsorcontract staat dat wij ons niet mogen bemoeien met het technisch beleid. Feyenoord heeft wat dat betreft leergeld betaald met de vorige sponsor HCS. Het enige wat ik wil zeggen, is dat ik hoop dat de prestaties onder de nieuwe trainer aanzienlijk beter worden.”

Voetbalcommentator Hans Kraay sr., ex-speler, ex-manager en ex-trainer van Feyenoord betreurt het ontslag van de trainer “uit het diepst van mijn hart”. Kraay: “Het is werkelijk zeer spijtig. Dat zegt mijn gevoel, helemaal beredeneren kan ik het niet. Ik hoop dat de zaak in harmonie is geregeld. Maar hoe dan ook, het blijft een heel jammerlijk einde. Wie zijn opvolger moet worden? Ik weet het niet, en het interesseert me ook niet.”