Voetbal Spanje

In de Spaanse competitie deed spits Bebeto van Deportiva la Coruña gisteren van zich spreken. De Braziliaanse aanvaller scoorde vijf keer in het duel tegen Albacete, de laatste vier binnen een tijdsbestek van zes minuten. Bebeto evenaarde daarmee het Spaanse record dat de Oostenrijker Hans Krankl (Barcelona) en Alonso (Real Zaragoza) in het seizoen 1978-'79 vestigden.

Barcelona en Real Madrid speelden met 1-1 gelijk in Madrid. De Catalanen moesten na 39 minuten met tien man verder nadat verdediger Sergi met rood van het veld moest. Raul opende de score voor de thuisploeg, in de Champions League tegenstander van Ajax. Na ruim een half uur maakte de eveneens 18-jarige Roger, vervanger van de aan zijn knie geblesserde Jordi Cruijff, gelijk.

Barcelona behield door het gelijkspel een voorsprong van zes punten op de dit seizoen moeizaam van start gegane landskampioen. In de drie tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden behaalde Real Madrid pas één punt, een evenaring van het diepterecord in het seizoen 1969-'70.