Schumacher dicht bij prolongatie WK-titel

ADENAU, 2 OKT. Michael Schumacher heeft gisteren voor eigen publiek de Grand Prix van Europa voor Formule I-wagens gewonnen. De Duitse autocoureur bleef op de Nürnburgring de Fransman Jean Alesi en de Brit David Coulthard voor. Met nog drie races te rijden, verstevigde Schumacher door zijn overwinning zijn koppositie in het klassement om de wereldtitel. Hij breidde zijn voorsprong op de Brit Damon Hill met tien punten uit tot 27 punten. Bij de eerstvolgende Grand Prix, op 22 oktober in Aida in Japan, heeft Schumacher aan de vierde plaats genoeg om zijn titel te prolongeren.

Hill staakte de strijd acht ronden voor het einde na een spin. Het was een race met wisselende weersomstandigheden waarbij de coureurs herhaaldelijk in de pits moesten om de banden van hun bolides te verwisselen.

Titelverdediger Schumacher, nu nog bij Benetton maar volgend jaar rijdend voor Ferrari, pakte de zeventiende hoofdprijs in de 66 races waarin hij tot nu toe actief was. Dit seizoen heeft hij al zeven Grote Prijzen te pakken.

De 26-jarige Duitser, eerder in de week betrokken bij een botsing met een vrachtwagen, had de zege andermaal aan zijn uitgekiende stuurmanskunst te danken. Twee ronden voor het einde passeerde hij met een fraaie manoeuvre de Fransman Jean Alesi. De circa 100.000 toeschouwers rond het natte circuit, slechts 75 kilometer van de woonplaats Kerpen van Schumacher, waren niet meer tot bedaren te brengen toen hun idool zich aan de kop meldde.

Schumacher zei na afloop dat hij zich pas ten volle had gerealiseerd op weg te zijn naar een nieuwe wereldtitel toen hij de wagen van zijn concurrent Hill tegen een bandenmuur had zien staan. “Ik zag Damon in de muur. Ik had op dat moment op een veilige tweede plaats achter Alesi kunnen blijven. Maar ik besloot op de aandrang van mijn fans te reageren en proberen te winnen. Ik nam het risico en het was het helemaal waard”, zei een overgelukkige Schumacher. (Reuter)