Schaatsseizoen voor Noorse toppers voorbij

OSLO, 2 OKT. De Noorse schaatsploeg moet komende winter twee rijders missen. Kjell Storelid en Steinar Johansen zijn geblesseerd. Hun deelname aan de grote toernooien is uiterst onzeker. Storelid, in 1994 tweevoudig zilveren-medaillewinnaar (vijf en tien kilometer) op de Olympische Winterspelen, heeft sinds mei nauwelijks kunnen trainen. De stayer heeft problemen met zijn maag. Johansen, derde man in de Noorse ploeg, raakte gisteren zwaar gewond bij een verkeersongeluk. Tijdens een fietstocht werd de allrounder overreden door een vrachtauto, geladen met boomstammen. Zijn rechter onderarm raakte onder de wielen van de truck. Johansen werd geopereerd aan diverse botbreuken. De oud-rijder Johann-Olav Koss was getuige van het ongeval en verleende ter plekke eerste hulp. Volgens de Noorse medici werd daardoor de arm gered, volledig herstel is vooralsnog twijfelachtig.