PSV - Feyenoord 3-0

PSV verzuimde in de eerste helft van de wedstrijd tegen Feyenoord de slap spelende tegenstander te deklasseren. De thuisclub wist maar één kans te creëren. Het betekende dat het publiek een slaapverwekkende partij te zien kreeg. Na rust maakte PSV dat echter dubbel en dwars goed. De bij vlagen weergaloze Ronaldo zorgde in de 50ste minuut voor 1-0 nadat Jonk profiteerde van een verkeerde pass van diens bewaker Van Gobbel en speelde de Braziliaan snel en secuur aan. Het werd twintig minuten later 2-0 door Jonk zelf die achter de rug van het duo Maas/Pahlplatz voor het doel van Feyenoord opdook en de voorzet van Nilis beheerst afmaakte. De eindstand werd op 3-0 bepaald door Van der Weerden die vier minuten voor tijd een door Ronaldo teruggelegde bal hard inschoot.

De zege van het veel sterkere PSV had nog veel hoger kunnen uitpakken. De ploeg miste echter verscheidene riante mogelijkheden. Linskens schoot onder meer op de paal. Feyenoord, dat bewust verdedigender speelde dan anders, was slechts één keer dicht bij een doelpunt. Witschge raakte in de 69ste minuut de lat met een afstandsschot. Eén treffer was echter al onverdiend geweest voor Feyenoord. PSV, dat zonder de zaterdag op training geblesseerd geraakte Wouters speelde, heeft zijn meest geschikte speelwijze gevonden. Jonk komt centraal op het middenveld veel beter tot zijn recht dan als opkomende laatste man. De Volendammer solliceerde gisteren nadrukkelijk naar een rentree in de selectie van het Nederlands elftal.