MILLASSOU-TOE

Op het menu van Michel Guérard's restaurant 'La Ferme aux grives' in Eugénie-les-Bains zag ik 'Millassou caramélisé à l'Armagnac staan. Geen idee wat een millassou was. “Millassou is lekker”, zei de ober en hij had gelijk.

750 milliliter melk

3 eieren

1 citroenschil

80 gram maïsmeel

80 gram bruine suiker

10 gram bakpoeder

25 gram gesmolten boter

armagnac

Breng een halve liter melk met de citroenschil aan de kook en laat de melk 20 minuten tegen de kook aan op een laag vuur staan. Haal de schil uit de melk. Roer maïsmeel, bakpoeder en suiker door elkaar en voeg de rest van de koude melk toe. Roer het door de warme melk. Breng het aan de kook en laat het 2 minuten, steeds roerend, zachtjes koken. Haal de pan van het vuur. Roer de boter, de losgeklopte eieren en een scheut armagnac beetje voor beetje door dit mengsel. Zet het nog even op het vuur en roer alles goed door elkaar. Giet het in kleine vuurvaste bakjes en strooi er nog wat bruine suiker op. Zet de bakjes even onder de grill tot de suiker is gekaramelliseerd. Laat de bakjes even afkoelen. Bij Guérard zat er nog een klein stukje Pastis Landais, amandelcake, in de millassou verstopt.

    • Anne Scheepmaker