Menem boos op VS na kritiek Congres onderzoek naar bom

BUENOS AIRES, 2 OKT. Argentinië zal een formele aanklacht indienen tegen de Amerikaanse kritiek op het stagnerende onderzoek naar de bomaanslag op een joods gemeenschapscentrum in Buenos Aires op 18 juli vorig jaar, waarbij honderd mensen om het leven kwamen. De Argentijnse president Carlos Menem reageerde boos op uitspraken van een Amerikaans Congreslid die het onderzoek “mislukt” noemde. De VS zoeken de schuldigen voor de aanslag in Buenos Aires in extremistische moslim-kringen die sympathiseren met Iran. “Ik zal instructies geven aan het ministerie van buitenlandse zaken een officiële klacht in te dienen en de Amerikaanse regering eraan te herinneren dat wij hen ook zouden kunnen bekritiseren voor de aanslag in Oklahoma”, verklaarde Menem gisteren tegenover het Argentijnse dagblad Clarín. De president refereerde hiermee aan het onderzoek naar de bomaanslag in april vorig jaar op een regeringsgebouw in Oklahoma City waarbij 168 mensen werden gedood. (Reuter)