Landstitel ondanks die meneer

De honkballers van Neptunus hebben zaterdag in Haarlem de Holland Series in hun voordeel beslist door in de vierde wedstrijd om de landstitel regerend kampioen Kinheim met 1-0 te verslaan. Adonis Kemp kwam als enige over de thuisplaat na een honkslag van ploeggenoot Bob van Aalen. Het betekende het vierde landskampioenschap voor de club uit Rotterdam. De vreugde van Neptunus was er een met een bijsmaak. Het duel stond onder leiding van Gerard Siep, de scheidsrechter waar de Rotterdammers weinig goede herinneringen aan bewaren na een aantal eerdere aanvaringen. Team-manager Jan van der Sande stuurde begin vorige maand nog een fax naar de bond met het dringende verzoek Siep niet aan te wijzen voor de best-of-five-strijd, maar de KNSBS legde het schriftelijke verzoek naast zich neer.

Werd de titel overschaduwd door de aanwezigheid van scheidsrechter Siep?

Overschaduwd vind ik een te zwaar woord. Het heeft in eerste instantie allemaal niets met die meneer te maken, maar de bond heeft ons verzoek gewoon naast zich neergelegd. Ze hebben het gewoon voor kennisgeving aangenomen en d'r verder helemaal niets mee gedaan. Dat vinden wij een op zijn zachtst gezegd een beetje provocatief.

Wat zijn de achtergronden van de controverse tussen Neptunus en meneer Siep?

Nou zeg, wat een vraag. Op 5 augustus heeft hij een wedstrijd van ons gestaakt. Dat was buiten onze schuld. Wij stonden voor, maar de wedstrijd werd verloren verklaard.

Is er niet nog meer oud zeer?

Ach ja, we hebben wel eens vaker met die meneer in de clinch gelegen. Maar gebeurd is gebeurd. Ik wil nu niet opnieuw het verleden oprakelen.

De titel vergoedt een hoop?

Jazeker. Dat maakt inderdaad een hele hoop goed, zeker als je bedenkt dat we ondanks die onterechte beslissing met die gestaakte wedstrijd toch aan het langste eind hebben getrokken.

Heeft U meneer Siep na afloop nog een hand gegeven?

Ik niet. Ik wil geen hand van die meneer. Daar heb ik geen enkele behoefte aan. Onze coach heeft het overigens wel gedaan.