Foto

Foto: DINAR - Een verwoest appartementencomplex in de Turkse stad Dinar, die gisteren door een aardbeving werd getroffen. Ten minste 45 procent van de gebouwen in de stad in Zuidwest-Turkije zou zwaar zijn beschadigd door de schok, die een kracht had van 6.0 op de schaal van Richter. Inmiddels staat vast dat ten minste 35 mensen het leven hebben verloren bij de beving. De Turkse minister van volkshuisvesting zei vanmorgen echter dat het dodental in de komende dagen waarschijnlijk zal oplopen tot een honderdtal. Hulpploegen proberen in de hele stad overlevenden uit het puin te redden. De Turkse president, Demirel, bracht vanmorgen een bezoek aan de stad. Bij een eerdere beving in Dinar, in 1925, kwamen ten minste 330 mensen om het leven. De zwaarste aardbeving van de afgelopen jaren had in 1992 plaats in de stad Erzincan in Oost-Turkije. Bij die schok kwamen ten minste 500 mensen om het leven. (Foto Reuter)