Doelpunt Cantona bij rentree in Engeland

ROTTERDAM, 2 OKT. Eric Cantona heeft gisteren na 248 dagen zijn rentree in de Engelse Premier League gemaakt. De Franse aanvaller van Manchester United, die acht maanden was geschorst nadat hij een supporter van Crystal Palace met een karatetrap velde, zette zijn hernieuwde optreden op de Engelse voetbalvelden al na 67 seconden luister bij door een voorzet te geven waaruit collega Nicky Butt voor 1-0 zorgde. Twintig minuten voor het einde bepaalde Cantona op Old Trafford de eindstand op 2-2 in het competitieduel tegen Liverpool.

Na een schorsing van vijftien maanden vierde ook Diego Maradona zijn come-back. De 34-jarige Argentijn speelde zaterdag met zijn club Boca Juniors een officiële wedstrijd in Seoul tegen het nationale team van Zuid-Korea. De Zuidamerikanen wonnen met 2-1. Maradona - vorig jaar op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten betrapt op het gebruik van doping - scoorde niet, maar hij leidde wel de 1-0 voorsprong in. Het duel, bedoeld ter promotie van de kandidatuur voor de organisatie van het WK in 2002, werd bijgewoond door de Argentijnse president Carlos Menem en zijn Zuidkoreaanse ambtgenoot Kim Young-sam. “Het deed me goed dat het stadion was uitverkocht. Kennelijk heeft het publiek nog altijd vertrouwen in mij”, sprak de middenvelder na afloop tevreden.