Dit is een artikel uit het NRC-archief

Defensie

Achttien doden bij aanslag op Algerijnse bus

ALGIERS, 2 OKT. Bij een aanval met automatische wapens op een autobus in het zuiden van Algerije zijn gisteren achttien mensen om het leven gekomen, onder wie drie kinderen en een vrouw. De aanval, naar wordt aangenomen uitgevoerd door moslim-extremisten, had plaats in het gebied van Laghouat, dat bekend staat als werkterrein van gewapende groepen die de regering in Algiers ten val proberen te brengen. Vier van de daders werden later gedood door achtervolgende veiligheidstroepen, aldus een officiële mededeling. Bij andere incidenten werden nog eens 30 moslim-extremisten door veiligheidsdiensten gedood. Het geweld wordt gekoppeld aan de naderende presidentsverkiezingen (16 november), waartegen zowel moslim-extremisten als legale oppositiegroepen zich verzetten. Het worden de eerste verkiezingen sinds de algemene verkiezingen van de jaarwisseling 1991/'92, die door leger en regering werden geannuleerd toen het fundamentalistische Front van Islamitische Redding (FIS) de overwinning dreigde te behalen. (Reuter, AFP)