A. Bakker leidt redactie Financieele Dagblad

AMSTERDAM, 2 OKT. De raad van commissarissen van Het Financieele Dagblad heeft drs. A. (Fred) Bakker (46) benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van de krant. Hij is daarmee de opvolger van C. Berendsen (63). Formeel gaat de benoeming pas op 1 december van dit jaar in. Feitelijk heeft Bakker vanaf vandaag het roer overgenomen van Berendsen. Deze laatste blijft wel tot aan zijn pensionering in 1997 als redacteur verbonden aan de krant.

De benoeming van Bakker is omstreden. Een meerderheid van de redactie wees hem in een geheime stemming af als geschikte kandidaat. Eerder sprak de raad van commissarissen een veto uit over de kandidaat van de redactie, redacteur en oud-correspondent in Brussel U. Jonker.

De commissarissen vonden Jonker niet ervaren genoeg. Hij kwam in beeld nadat de meest geschikt geachte kandidaat, de Groningse hoogleraar economie F. de Kam, zelf afhaakte.

Bakker trad in 1980 in dienst bij de krant na een studie politicologie en een kortstondige carrière bij het economisch bureau van de toenmalige NMB-bank. In 1986 werd hij adjunct-hoofdredacteur. Bakkers collega adjunct-hoofdredacteur R. van Lent is benoemd tot manager bedrijfsontwikkeling, verantwoordelijk voor de elektronische nieuwsdienst FDA en de Engelstalige uitgave The Netherlander. (ANP)