Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Beeldende kunst

Voorkeur; Galerie

Niet bekend

BETTIE VAN HAASTER Schildert alleen met geel, grijs, zwart en wit. Met dit beperkte palet maakt ze kleine, intense doeken die de kijker heel dicht wil benaderen. Ze laat zien hoe uit de meest onwaarschijnlijke kleuren - goor geel, saai grijs, geniepig groen een sensationeel resultaat kan ontstaan. Leliegracht 47, Amsterdam. T/m 7 okt. Di t/m za 13-18u, eerste zo van de maand 14-17u.

ROB VERF Bizar, humoristisch en soms een beetje griezelig, dat zijn de schilderijen van Rob Verf die nu in kunstenaarsruimte Casco te Utrecht worden getoond. Verf, die vorig jaar de Koninklijke Subsidie won, schildert speelgoedpoppetjes en buitenaardse wezens in een vervreemdende omgeving als een badkamer of kleedhokje. T/m 1 okt, Oudegracht 366, Utrecht, wo t/m zo 13-17u30.

TEKENINGEN VAN FORMAAT Kunstenaarsinitiatief Artis in Den Bosch houdt deze maand zijn vijftigste expositie en viert dat met een presentatie van 25 XL (extra large) tekeningen van 25 kunstenaars. Deelnemers zijn onder anderen: Hieke Luik, Jacobien de Rooy, Otto Egberts, Mariëtte Linders en Reinoud van Vught. Boschveldweg 471, Den Bosch, t/m 24 sept. do t/m zo 13-17u.

EN VERDER Muurschilderingen van Bill Breckenbridge, Eponce en Reggy Gunn t/m 8 okt. in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam; Henk Visch t/m 22 okt bij Fons Welters in Amsterdam, Tweeluiken van Hans Konings t/m 23 sept. bij Metis in Amsterdam, tekeningen van Ada Dispa t/m 1 okt bij de Gele Rijder in Arnhem, schilderijen en tekeningen van Janpeter Muilwijk t/m 1 okt. bij galerie Loerakker in Amsterdam, nieuwe schilderijen van Elizabeth de Vaal bij de Wetering galerie t/m 4 okt; utopische tuinontwerpen van Peter Duka t/m 4 okt. bij galerie Lumen Travo, Amsterdam; nieuwe schilderijen van Betty van Haaster t/m 7 okt. bij galerie De Expeditie, Amsterdam.