Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Beatles hoog in financiële top tien

NEW YORK, 12 SEPT. Hoewel The Beatles al 25 jaar geleden ophield te bestaan, zijn de drie groepsleden de op twee na best betaalde artiesten. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes schat de inkomsten van de groep over 1994 en 1995 op 130 miljoen dollar. Het is de eerste keer dat The Beatles op de Forbes-lijst van best verdiendende artiesten voorkomt. Dit is vooral te danken aan een tv-contract, dat The Beatles 75 miljoen dollar oplevert. Op de lijst, die nu voor de negende keer wordt gepubliceerd, moeten The Beatles alleen filmregisseur Steven Spielberg en tv-presentatrice Oprah Winfrey voor laten gaan. Hun inkomens worden op respectievelijk 285 miljoen en 146 miljoen dollar geschat. Vierde op de lijst staan The Rolling Stones, de vroegere rivalen van The Beatles die mede dankzij een succesrijke wereldtournee 121 miljoen dollar verdienen. (AP)