WILLIBRORDJAAR

Zondag 3 september om 16u30 speelt beiaardier Arie Abbenes op het Domcarrillon het concert 'De komst van Willibrord', gecomponeerd door Louis Andriessen. Deze compositie maakte Andriessen ter gelegenheid van het Willibrord-jaar 695-1995. Stad en provincie Utrecht herdenken dat bisschop Willebrord 1300 jaar geleden met een kerk en klooster het fundament legde voor de stad. Niet alleen het Willibrordconcert brengt Utrecht terug in Middeleeuwse sferen, maar ook zijn er dit weekend op het Domplein Middeleeuwse muziek, Middeleeuwse volksspelen, een Middeleeuws trekkerskamp en dertig 'madonnari', straattekenaars. De kunst van het straattekenen is vooral bekend uit Italië en Duitsland. In Italië gaat deze traditie terug tot in de zestiende eeuw, toen kunstenaars madonnafiguren op straten tekenden. Zo'n dertig Europese tekenaars demonstreren hun kunsten tijdens een straattekenfestival op het Domplein, waaronder wereldkampioen Kurt Werner. Aan het festival is ook een wedstrijd verbonden met als thema de Middeleeuwen, een jury wijst op zondagmiddag 16u de winnaars aan. En voor wie van dit alles dorst heeft gekregen is er ook nog Willibrordbier. Inl 030-4034085.