Kühne + Heitz: herstel gloort

Het internationale handelshuis Kühne + Heitz heeft in de eerste helft van het lopende boekjaar zijn netto winst met 10 procent zien stijgen tot 1,14 miljoen gulden. De omzet daalde met hetzelfde percentage tot 123,9 miljoen gulden. K + H maakte tevens bekend dat het een belang van 50 procent van derden heeft verworven in de verkooporganisatie Russ Trade International, een in 1991 als joint-venture opgericht handelsbedrijf dat zaken doet met de landen van de voormalige Sovjetunie. Deze organisatie, die handelt met de voedingsmiddelenindustrie in de Ruyssische Federatie, realiseerde vorig jaar een omzet van 40 miljoen gulden. Russ Trade beschikt over een eigen kantoor in Moskou. Het bedrijf zal volledig worden geïntegreerd in Kühne + Heitz, zo bericht de directie.

De gang van zaken bij de deelnemening K+H Foods Handelsgesellschaft (een voorraadhoudende importeur van gevogelte) werd negatief beïnvloed door een forse, tijdelijke inzinking van de Duitse markt, zo bericht de directie. Het belang bij de Engelse handelsonderneming Coxon & Chatterton werd vergroot van 33,3 procent naar 50 procent. Aandelen Kühne & Heitz zijn op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerd. Het handelshuis heeft met een jaaromzet van 320 miljoen in gekoelde levensmiddelen (vlees, vis, gevogelte, zuivel, groenten). Vorig jaar werd een netto winst van 4,36 miljoen gulden geboekt. De directie acht het nu nog te vroeg om een concrete uitspraak te geven over het resultaat van de tweede jaarhelft en geheel 1995.