Renault draait op volle toeren

PARIJS, 29 AUG. Het Franse autoconcern Renault heeft het in de eerste helft zeer goed gedaan, niet in de laatste plaats dankzij een behoorlijke verkoopgroei. De nettowinst kwam uit op 1,75 miljard frank (568 miljoen gulden). Dat is weliswaar niet veel meer dan in de eerste helft van 1994, maar in die periode was in het resultaat een bijzondere bate inbegrepen van maar liefst 1,09 miljard frank (354 miljoen gulden). Dat bedrag was afkomstig van de verkoop van het belang dat Renault had in Volvo en van de verkoop van een gebouw. De goede gang van zaken hangt samen met de groei van de autoverkoop in Frankrijk. De Franse markt voor personenwagens als geheel groeide met 7,7 procent. Dat kwam doordat eind juni een stimuleringsprogramma van de overheid, een premie voor het inleveren van verouderde en vervuilende auto's, afliep. Het autoconcern ziet de vraag naar auto's nu afzwakken, zeker in Frankrijk, nu het stimuleringsprogramma is afgelopen. (ANP)