Derde etappe voor Nelissen

De rennerskaravaan in de Profronde van Nederland koerst over een dijk langs de IJssel bij Olst. De finish van de tweede rit lag gisteren in Deventer, waar Jeroen Blijlevens zijn tweede etappezege binnen haalde. De Brabantse renner van de ploeg TVM was het snelste van een groep van veertien renners.

De Belg Wilfried Nelissen en Duitser Erik Zabel eindigden als tweede en derde. Blijlevens was dolgelukkig, maar realistisch. “Iedereen juicht nu met me mee, mijn ploegmakkers werken zich te pletter voor me, omdat ik tot dusver hun inspanningen bijna altijd heb beloond met een overwinning. Ik besef verduiveld goed dat het ook anders kan zijn als ik straks een paar keer verslagen word.” Dat laatste gebeurde vanochtend, toen Wilfried Nelissen toesloeg. In de derde etappe van de Ronde was hij in de spurt in Denekamp na 104 kilometer te snel voor Tom Steels en Blijlevens. Bij de teamleiding van Blijlevens was men gisteren nog vol enthousiasme over het feit dat de kleine renner heeft bijgetekend. Publiciteitsman Arjen Bos van TVM wreef zich in de handen. “Jeroen is een een goudhaantje”, zei Bos. “We wisten dat hij zou blijven. Hij is een kanjer.” (Foto Hans van Oort)