Lichte verbetering Belgische economie

BRUSSEL, 17 AUG. De Belgische economie groeit dit jaar met 2,3 procent tegen 2,2 procent in 1994, aldus de Nationale Bank, de centrale bank van België, in haar Economisch Tijdschrift. De Belgische frank steeg in de eerste zes maanden van dit jaar tegenover de munten van twintig belangrijkste handelspartners met 3,3 procent in waarde. De netto financieringsbehoefte van de overheid daalt dit jaar van 5,3 naar 4,5 procent van het bruto binnenlands produkt, gelijk aan het Europees gemiddelde. Dat is het laagste percentage sinds de eerste oliecrisis in 1973. De economische groei levert in België echter minder banen op dan in bijvoorbeeld Nederland, aldus de Nationale Bank, omdat de loonkosten te hoog zijn. Overigens meldt de Nationale Bank in het bedrijfsleven een tekort aan geschoolde arbeiders.