Bundesliga

In de Bundesliga won Bayern zijn eerste thuisduel. In het Olympisch stadion van München was de club van de nieuwe trainer Otto Rehhagel net iets sterker dan HSV. Voor de Hamburgers opende Spörl de score. De Oostenrijker Herzog zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. Dankzij treffers van Helmer en Scholl nam Bayern in de tweede helft een 3-1 voorsprong. Fischer scoorde nog tegen.

Van de vele nieuwelingen bij Bayern maakten Herzog en de Zwitser Sforza de beste indruk. Zij vormden met Zickler, Strunz, Scholl en Ziege het zesmans-middenveld. Voorin moest de duurste aankoop, Jürgen Klinsmann, het alleen uitzoeken. De Duits international liep na een botsing met Henchoz een lichte rugblessure op. Vlak voor tijd liet Klinsmann zich vervangen door Papin, die na acht maanden blessureleed zijn rentree mocht maken.

Schalke 04 is het Duitse voetbalseizoen uitstekend begonnen. Voor het eerst sinds 13 december 1980 slaagden de Königsblauen erin een uitwedstrijd tegen FC Köln te winnen. Maar liefst 15.000 meegereisde Schalke-aanhangers zagen Youri Mulder de enige treffer maken. De Nederlandse spits scoorde in de 75e minuut.

Behalve Schalke en Bayern wonnen ook FC Sankt Pauli en Bayer Leverkusen hun openingsduel. Eintracht Frankfurt en Karlsruher SC speelden gelijk. De terugkeer van Sankt Pauli in de hoogste klasse zorgde voor een uitverkocht Millerntor-stadion in Hamburg. Bayer Leverkusen dankte de 2-1 zege bij Hansa Rostock aan het grote talent Feldhoff.