Christie start niet op 200 meter in Göteborg

GÖTEBORG, 9 AUG. Sprinter Linford Christie is naar Zürich gevlogen, waar hij zich laat behandelen aan zijn geblesseerde dijbeen. Hij zal zeker de 200 meter missen tijdens de WK-atletiek in Göteborg. Volgens woordvoerder Ward van de Britse atletiekbond is het verder onwaarschijnlijk dat hij in het weekeinde zal meedoen aan de 4 x 100 meter estafette. De 35-jarige Christie, olympisch en Europees kampioen op de 100 meter en zondag door Donovan Bailey onttroond als houder van de wereldtitel, raakte tijdens de halve finales van de 100 meter geblesseerd. Hij liep nog wel de finale, maar daarin eindigde hij op een teleurstellende zesde plaats. Christie had eerder dit jaar al aangekondigd dat hij na de wereldkampioenschappen in Göteborg afscheid neemt van de wedstrijdsport.

Christie is na Carl Lewis de tweede top-atleet die zich wegens een blessure heeft moeten terugtrekken. De Amerikaan, veelvoudig wereld- en olympisch kampioen op de sprintnummers en het verspringen, heeft te veel last van een hamstringblessure. In tegenstelling tot Christie denkt Lewis er echter nog niet aan zijn carrière te beëindigen. Eerder deze week liet Lewis weten iedereen te zullen verrassen op de Olympische Spelen van Atlanta, die volgend jaar in Atlanta worden gehouden.

Na het eerste onderdeel van de zevenkamp staat Sharon Jaklofsky op de vijfde plaats met 1.041 punten. Zij liep vanochtend op de honderd meter horden een tijd van 13,56 seconden waarmee ze in haar serie tweede werd achter de Cubaanse Magalys Garcia, die tot een tijd kwam van 13.52. Sabine Braun, de wereldkampioene van 1991 leidt met 1.063 punten. De Duitse liep de honder meter horden in 13.41. Jacky Joyner-Kersee verdedigt de titel die zij in 1993 in Stuttgart veroverde, niet. De Amerikaanse keerde eerder deze week na haar teleurstellende prestatie bij het verspringen teug naar de Verenigde Staten.