Dit weekeinde elf doden ten gevolge van ongevallen

DEN HAAG, 7 AUG. Bij ongevallen in het weekeinde zijn elf mensen om het leven gekomen. Vijf vonden de dood door verdrinking en zes kwamen om het leven bij een verkeersongeluk.

Een 21-jarige man uit Assen verdronk zaterdagavond in een met hekken afgesloten zandwinningsplas in zijn woonplaats. De man was aan het waterskiën. Toen hij de afgeslagen motor van de boot aantrok, raakte hij te water. Volgens de politie stond de gashandel van de motor helemaal open en voer de boot in één keer vol gas weg. Duikers troffen het levenloze lichaam van de man een uur later op de bodem aan.

Een twaalfjarige jongen uit Rotterdam verdronk vrijdagavond in de Hartelhaven. Toen hij zijn vader hielp bij het afmeren van hun schip, viel hij met zijn hoofd tegen de meerpaal en raakte te water. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Een andere Rotterdammer raakte vrijdagavond met zijn auto te water in de Nieuwe Maas en verdronk. De man parkeerde zijn wagen op een steiger langs de Maastunnel. Door nog onbekende oorzaak dook de auto in de rivier. Agenten reanimeerden het slachtoffer nog, maar hij overleed later in het ziekenhuis.

Een 33-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur verdronk zaterdagmiddag in de Galderse meren bij Breda. De man was met collega's gaan zwemmen toen het bedrijf waar hij zijn goederen moest lossen, gesloten bleek te zijn. Na geruime tijd misten de chauffeurs hun collega. Reddingswerkers troffen hem dood in het water aan. Een 66-jarige Belgische vrouw verdronk zaterdagmiddag in de Westerschelde nadat zij tijdens het zwemmen onwel was geworden.

Een ongeval met een brommer kostte vrijdagnacht het leven aan een 24-jarige inwoner van Hoorn. De man raakte vermoedelijk een trottoirband en slipte in het water. Omwonenden brachten het slachtoffer op de wal en probeerden hem te reanimeren. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek hij echter overleden.

Een 42-jarige inwoner van Roosendaal kwam zaterdagnacht om het leven bij een ongeval op de A58 ter hoogte van de afslag St. Willebrord. Een 33-jarige vrouw uit Rucphen, die bij hem in de auto zat, raakte zwaargewond. Een automobilist uit St. Willebrord reed van achteren op de auto van het slachtoffer in. Een derde auto botste vervolgens ook op de auto's. Het slachtoffer werd uit zijn wagen geslingerd en vervolgens overreden door een achterop komende auto. De veroorzaker van het ongeval had te veel gedronken. Hij bleek 1,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Een 23-jarige inwoner uit Maastricht verongelukte zaterdagnacht in Maastricht. De man reed op een snorfiets tegen de verkeersrichting in op een fietspad. Hij klapte op een personenauto die een verkeersplein opreed. De man overleed ter plekke.

Bij een verkeersongeval in het Groningse buurtschap Smeerling kwamen zondagmorgen een 35-jarige motorrijder uit Vlagtwedde en een 43-jarige automobilist uit Smeerling om het leven. Het ongeluk gebeurde toen de motorrijder Smeerling passeerde. De bestuurder van de auto reed juist op dat moment van de uitrit van zijn woning de weg op. De motorrijder boorde zich in de deur van de wagen aan de kant van de bestuurder. Beiden waren op slag dood.

Een 33-jarige motorrijder uit Lelystad kwam gisteravond in die plaats om het leven toen hij de macht over het stuur verloor en uit de bocht vloog. (ANP)