Scheepvaart-museum krijgt maritieme boeken

AMSTERDAM, 4 AUG. Het Scheepvaartmuseum Amsterdam krijgt een schenking van ongeveer 200 maritieme boeken. De collectie is afkomstig van de Nationale Commissie voor Portugese Ontdekkingen. Zaterdag vindt de symbolische overdracht plaats. De waarde van de schenking is nog niet bekend. De boeken hebben als gemeenschappelijk thema de Portugese geschiedenis van de 15de tot en met de 18de eeuw. Een woordvoerster denkt dat het om nieuwe exemplaren, replica's, maar ook om oude boeken gaat. Zeker is dat niet, want de collectie is nog niet bestudeerd. “Ook voor ons zal het een ontdekking zijn”, zei zij. De overhandiging vindt plaats in het kader van een tentoonstelling over de Portugese ontdekkingsreizen die zaterdag in de Oude Kerk in Amsterdam open gaat. (ANP)