Klacht Europees staal over dumping

BRUSSEL, 4 AUG. Eurofer, de vereniging van Europese staalbedrijven, gaat officiële klachten indienen tegen de dumping van staal door verscheidene ontwikkelingslanden. Dit heeft de organisatie, waarbij ook Hoogovens is aangesloten, vanmorgen in Brussel bekendgemaakt. De organisatie zal de Europese Commissie vragen om maatregelen met terugwerkende kracht. Gegevens over de eerste maanden van dit jaar wijzen op een stijging van de import mete 40 procent in vergelijking met dezelfde periode in 1994, aldus Eurofer. Toen al voerde de Europese Unie 68 procent meer staalprodukten in. De Unie heeft nu niet alleen te maken met dumping vanuit Midden- en Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie, maar ook Argentinië, Mexico, Turkije, Egypte, Iran, de Verenigde Staten en China proberen er hun staalprodukten te slijten. Dat zijn landen die tot nu toe nooit of slechts sporadisch opereerden op de Europese markt. (ANP)