Geveke boekt forse stijging van winst

Een stijging van de verkopen van machine's met 9 procent heeft de winst van de technische handelsonderneming Geveke flink opgedreven.

In vergelijking met de eerste zes maanden van 1994 steeg het resultaat na belastingen met 3,9 miljoen gulden tot 8,9 miljoen, een plus van 77 procent. Het bedrijfsresultaat ging 38 procent omhoog tot 17,8 miljoen gulden.

Door het aantrekken van de handelsactiviteiten verbeterde de bruto winstmarge licht. De omzet ging met 8 procent omhoog tot 505 miljoen gulden. De ontwikkelingen in Scandinavië, waar de onderneming in het verleden moest reorganiseren, waren positief.

De verkopen van motoren in Denemarken bleven enigszins achter. De directie verwacht dat de winst over het tweede halfjaar die over de eerste zes maanden zal evenaren, mede met het oog op een orderportefeuille van 203 miljoen gulden.