Foto

Foto: SPLIT - De Nederlandse mariniers en landmachtmilitairen die deel uitmaken van de snelle-reactiemacht wachten al drie weken in de Kroatische badplaats Kastel Stari bij Split op toestemming van de Bosnische federatie om door te reizen naar Bosnië. De mogelijkheid wordt nu onderzocht om hen met Franse militairen van de snelle-reactiemacht de Bosnisch-Kroatische grens te laten passeren. Maar daarvoor moeten ze wel eerst een omweg maken van ongeveer honderd kilometer. Het is de bedoeling dat de mariniers zich in Kiseljak bij Sarajevo aansluiten bij een Britse eenheid. Het enthousiasme bij de mariniers om snel ingezet te worden lijkt te zijn bekoeld. “Zij krijgen er langzamerhand genoeg van”, aldus een woordvoerder van Defensie. “Maar het zijn mariniers, ze zijn getraind om ook onder deze omstandigheden het hoofd koel te houden.” (Foto Ward op den Brouw)