Overname van Capital Cities/ABC door Walt Disney

“Wij zien de voorgenomen overname van Capital Cities/ABC door Walt Disney, zo vlak voor de start van onze tv-zender, als een aardige steun in de rug”. Zo reageert een woordvoerder van SBS 6, de commerciële tv-zender die op 28 augustus a.s in Nederland met haar uitzendingen op de kabel start, op de aangekondigde fusie tussen het grootste Amerikaanse tv-netwerk en het befaamde amusementsconcern. Capital Cities/ ABC is voor 23,4 procent aandeelhouder van SBS, 6,5 procent van de aandelen is in handen van een andere Amerikaanse mediagigant, Paramount/Viacom, de rest (ruim 70 procent) is eigendom van internationale en Europese (vooral Zweedse) investeerders.

De geplande overname van Capital Cities/ABC heeft volgens de SBS 6-woordvoerder geen onmiddellijke gevolgen voor de nieuwe Nederlandse commerciële tv-zender. “Onze plannen veranderen er op korte termijn niet door. We hopen op langere termijn te kunnen profiteren van de potentie en ervaring die Disney in huis heeft.”