PORTUGESE SANGRIA

Hoe het kan maar niet moet: Sangria drinken als limonade. Hoe het mag maar niet moet: Sangria met fruit en al naar binnen gieten. Het fruit geeft smaak aan het vocht, maar de drank is de essentie. In Portugal wordt sangria geschonken uit aardewerk kannen. Een houten lepel in de kan houdt de vruchten tegen. Is de drank in de man, dan is er als toetje nog fruit in de kan.

1 liter rode wijn

1 glaasje brandewijn

1 glas port

1 flesje orangina of blikje fanta

1 flesje sodawater

fruit naar keuze, bijvoorbeeld een bakje aardbeien en 2 tot 3 sinaasappels

Maak het fruit schoon, snijd grote aardbeien doormidden en de sinaasappels in stukjes. Doe het fruit in de kan, schenk de drank erover. Laat alles een uur intrekken. Zet de kan in de koelkast om de drank lekker koud te laten worden.

    • Annelène van Eijndhoven