Kaper toeristenbus maakte foto's van zijn slachtoffers

BONN, 31 JULI. De vrijdagmiddag door een Keuls politiecommando doodgeschoten kaper van een toeristenbus was een Israeliër van Russische afkomst, die via de VS naar Amsterdam en vandaar per trein naar Keulen was gekomen. Het motief van de 31-jarige Leon Bor(shevski), die eind 1993 een Isrelisch paspoort kreeg en nabij Tel Aviv woonde, is de Keulse politie onduidelijk gebleven. De man had de buschauffeur en een Duitse toeriste doodgeschoten en twee mensen verwond toen de politie tot bestorming besloot. Hij had zijn slachtoffers met een polaroid-camera gefotografeerd. De staven dynamiet die hij om het lijf droeg bleken nagemaakt. Hij had een ook een parachute en een sextant bij zich. Politie en openbaar ministerie in Keulen typeerden de man op een persconferentie als “een absolute sadist” en “een psychopaat”. Het vermoeden bestaat dat hij eerder mensen heeft vermoord.