Filmfestival Moskou zonder grote prijs

MOSKOU, 31 JULI. De jury van het 19de Internationale Filmfestival van Moskou, onder voorzitterschap van de Amerikaanse acteur Richard Gere, heeft dit weekeinde besloten geen hoofdprijs toe te kennen aan een der ingezonden films, omdat - in de woorden van Gere - geen der ingezonden films voldoende niveau had voor een internationaal filmfestival. De prijzen voor beste acteur, beste actrice en beste regie gingen alle naar 'Une femme française' van de Franse regisseur Régis Wargnier. De slotceremonie van het festival begon vrijdagavond met enkele uren vertraging, omdat het juryberaad nog voortduurde. Naar de competitie van het festival waren 22 films ingezonden. Gere kondigde aan in de VS een fonds te willen oprichten ter ondersteuning van regisseurs van landen uit de voormalige Sovjet-Unie (AFP)