China: geweld tegen Taiwan mogelijk

BEIJING, 31 JULI. De Chinese minister van defensie Chi Haotian heeft vandaag gezegd dat China de dreiging geweld te gebruiken tegen het eiland Taiwan niet zal opgeven, wanneer het eiland zichzelf onafhankelijk verklaart. Chi Haotian zei dit bij de viering van de Dag van het Leger in China. Hij zei dat het Chinese leger niet lijdzaam zou toezien hoe “buitenlandse krachten” zich in de “interne aangelegenheden” zouden mengen om van Taiwan tot een onafhankelijke staat te maken. Hij zei dat het leger ook in actie zou komen als de Taiwanese autoriteiten zouden proberen China “te splijten”. “Het Chinese leger is absoluut gekant tegen alle plannen en samenzweringen van buitenlandse krachten om twee China's te creëren”, aldus de Chinese minister van Defensie. (Reuter)